Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under januari 2010

Av katsura - 17 januari 2010 16:16

Nu är det snart dags för kvällens medel hoppfria pass (kl. 17.30) på Valhall i Ängelholm.

 

F&S Ängelholm har två egna lokaler; Batterifabriken och Valhall.

Vi har ett medlemsantal på snart 6000 individer.

Det är inte illa i en så liten stad som denna (38 000 inv.)

Välkommen!

Av katsura - 16 januari 2010 13:51

En helt annan historia av Håkan Nesser är en trevlig, lättsam kriminalberättelse där kriminalimspektör Gunnar Barbarotti har huvudrollen.


Den utspelar sig bitvis i Frankrike där några svenska ungdomar semestrar sommaren 2002. Det är två par och två singlar och egentligen känner de inte varandra så väl från början.


Resten av boken utspelar sig i Kymlinge fem år senare, då de forna semesterfirarna försvinner en efter en och Barbarotti blir personligen inblandad i morden eftersom mördaren skickar brev till honom och berättar vem det är som står på tur att mista livet.


Fallet får stor uppmärksamhet i media och drevet mot polisen går. Barbarotti blir suspenderad från utredningen pga att han "misshandlar" en journalist och mördaren fortsätter att gäcka utredarna...


En perfekt bok för trötta kvällar eftersom den är lättsmält och lättillgänglig.  

Av katsura - 16 januari 2010 13:08

I december 2007 köpte vi en bil, som vi är oerhört nöjda med. Den startar i alla väderlekar, den drar inte så mycket bensin och t o m färgen är fin. Med andra ord - den har gått som en klocka!


Igår var vi i Lund på avskedstagande vid Uppståndelsens kapell. När vi skulle lämna kyrkogården lät bilen lite konstigt och hela bilen vibrerade, men bara den kom igång igen gick det bra. Vi åkte till svärmors lägenhet för att dricka kaffe tillsammans med de andra innan vi for hem igen.


När bilen startades för hemfärd lyste gula varningslampor, men enligt instruktionsboken kunde vi köra vidare trots minskad motorkapacitet.  Vi kom hem till slut, men vi trodde knappt bilen skulle orka över Glumslövs backar. Där slog vi på varningsblinkers för farten sjönk till 40 km/h på motorvägen... Inte kul alls!


Bilen som alltid har gått som en klocka svek oss precis igår...kan svärmor ha haft ett finger med i spelet? Särskilt teknisk har hon aldrig varit...

  

Av katsura - 16 januari 2010 13:06

  


Av katsura - 15 januari 2010 12:29

  

En ensam bänk som blickar ut mot havet och horisonten. 

Av katsura - 15 januari 2010 11:04

  

Porten mot havet där Rönne å rinner ut i Skälderviken.

Bilden togs igår 2010-01-14. Idag är en annan dag och molnen ligger tunga över havet...

Av katsura - 14 januari 2010 20:37

Mirjamita har inspirerat mig att inte bara fotografera nyligen utslagna blommor. Även en vissnad tulpan kan vara vacker! Eller hur?!? 


Av katsura - 14 januari 2010 20:27

  

Hunnabadet i Skälderviken. Drömmer Chili om sommaren måntro...? Jag tvivlar eftersom hon älskar vintern och ogillar strandbad. Bad i badkaret är däremot toppen!

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS


Skapa flashcards